Echt dierproefvrij?!

Vaak is het niet duidelijk wat nu dierproefvrij is. Nu hanteer ik voor mijzelf een makkelijke regel zodat ik de meeste zekerheid, om het zo even te noemen, heb.Op gocrueltyfree staat een lijst met bedrijven en hun producten die dierproefvrij zijn.

Go cruelty free

Waarom kies ik voor deze lijst?

Ik kies voor gocrueltyfree/Leaping Bunny omdat de bedrijven die hier opstaan niet alleen een verklaring ondertekenen maar ook akkoord gaan met het feit dat er controles mogen worden uitgevoerd. Wat ik begrepen heb is dat er al een bedrijf eruit is gehaald omdat hij uiteindelijk toch niet aan de eisen voldeed.

Leaping Bunny

Er komt nog een aparte pagina op deze website met meer uitleg over gocrueltyfree wat voor jullie misschien duidelijker en overzichtelijker is wat het precies inhoud en waar ze op letten. Ze hebben in ieder geval het Leaping Bunny logo waaraan je kunt zien dat het dierproefvrij is.

Ik kies zelf niet voor de proefdiervrij lijst omdat de bedrijven een verklaring afgeven en de intentie om niet meer op dieren te testen. Ze gaan ook uit van een lijst van ingrediƫnten die al eerder op dieren is getest en als bedrijven deze ingrediƫnten diervriendelijk is omdat het al getest is.

Nu wordt er vaak ook nog door externe bedrijven getest op dieren dus is het een geheel grijs gebied. Op de website van kassa staat nog een interessante link over dierproeven.

Artikel van Kassa over de onduidelijkheid van dierproeven.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken. Wat je al wel of niet wist.

This entry was posted in Dierproefvrij and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>