RatRations.nl

IMAG0683

Het is alweer een tijdje geleden helaas, maar inmiddels heb ik al meerdere keren bij deze geweldige website besteld. Ze hebben hier rattenvoeding wat samengesteld is en beter is afgestemd op de behoeften van een rat. Ik stelde eerst zelf voer samen voor mijn ratten. Ik kwam er al heel snel achter dat ze het op mijn eigen voer beter deden dan elk commercieel voer in de dierenwinkel te koop! Ik stelde het voer samen aan de hand van de Scuttling Gourmet, echter was het een heel gedoe om alle ingrediƫnten bij elkaar te vinden. Ze worden minder snel dik, hun vacht gaat glanzen. Dan vergeet ik bijna het belangrijkste!
Ze eten alles op!

Nieuwsgierig?! Lees dan verder wat voor voeding ik besteld heb en mijn ervaring, nouja die van de ratten!

Ratrations rattenvoeding

Sorry voor de “geweldige” foto’s, de ratten hadden heel erge honger! Ik had een kilo besteld van de complete voeding nummer 11A.

Let op, met compleet moet je nog wel supplementen erbij geven. Ik gebruik zelf vloeibare calcivet en daily essentials 1, dit doe ik meestal om de dag in het waterflesje van de ratten. Met commerciele rattenvoeding hoeft dit niet, daar zit het allemaal in verwerkt. In deze mix zitten soja-eiwitten en knoflook. In de voeding van de ratten die ze dagelijks krijgen zitten dus geen dierlijke eiwitten.

Vrouwtjes ratten, wanneer ze wat ouder worden, krijgen vaak mamma tumoren. Mamma tumoren zijn eigenlijk melkkliergezwellen. Met dierlijke eiwitten hebben de vrouwtjes ratten meer kans op deze tumoren.

Buiten dat deze mix fijner is voor de vrouwtjes ratten is het ook geschikt voor de wat oudere rat. Oudere ratten kunnen last van hun nieren krijgen en deze mix zorgt ervoor dat de nieren wat minder belast worden.

Wat vonden de ratten? Bakje leeg!

Ratrations rattenvoeding

Ik had een kilo besteld van de complete voeding nummer 11B. Zoals al eerder aangegeven moeten er wel supplementen bij gegeven worden, dit geldt bij alle complete voeding die je bij RatRations kan kopen. Het enige verschil met nummer 11A is dat er andere kruiden en gedroogd fruit inzit, voor de afwisseling.

Wat vonden de ratten? Bakje leeg!

IMAG0685

Ik had van complete voeding nummer 8 zonder knoflook een halve kilo besteld. De vorige twee waren al geschikt voor oudere ratten in verband met nierproblemen. Deze voeding is echt voor de oudere rat, 18 maanden of ouder. De ratten vonden dit voedsel wat minder interessant, maar dat komt denk ik doordat hier geen knoflook inzit.
Nu heb ik bij mijn laatste bestelling voor deze voeding met knoflook gekozen. Ik heb een rat van ruim 3 jaar en ruim 2 jaar. Verder heb ik nog wat krakkemikkige ratten erbij zitten. Helaas waarschijnlijk inteelt geweest waardoor nog meer kans op tumoren en slechtere weerstand. Dan heb ik ook nog een gecastreerd mannetje die onder 1 jaar is. De wat jongere ratten voer ik dan extra bij voor de eiwitten. Soms een stukje ei, tonijn of gekookte soja.

Wat vonden de ratten? Bakje is wel leeg, maar ze missen de knoflook

Ik kreeg er ook nog een sample van de chocoladesnoepjes! Niet echt van chocola, ik heb ze zelf stiekem even geproefd en het smaakt nergens naaar, maar de ratten vinden het heerlijk! Die ging dus gelijk mee bij de bestelling die ik erna deed. Dit soort snoepjes geef ik niet vaak, meestal 1 keer per week of 1 keer per 2 weken. Ik geef ze veel liever verse groenten, fruit of gedroogde kruiden.

rat15
Zie hier een van mijn ratten, 3 jaar +, genietend van een chocolade snoepje. Haar vacht glanst nu zo mooi!

rat16
Ze doet helaas niet aan apporteren wel aan poseren!

Ik ben echt superblij met dit voer van RatRations. Normaal was ik lang bezig om de ingrediƫnten te zoeken om het samen kunnen te stellen. Het is voer is op basis van de Scuttling Gourmet samengesteld. Duur is het voor mij niet, want wanneer ik commercieel gemengd voer koop eten ze de helft niet op. Dan kan ik de restjes 2 of 3 dagen laten staan maar ze eten het gewoonweg niet op. Plus ze zien er veel beter uit en ze ruiken minder erg omdat ze geen dierlijke eiwitten krijgen.

Klik hier om naar RatRations te gaan!
PS Ze hebben ook hamstervoer!

This entry was posted in Dieren! and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to RatRations.nl

 1. Debbie says:

  Wat leuk om te lezen over een tevreden klant! Zou ik deze review mogen delen op de Facebook pagina van ratrations.nl?

  Debbie – eigenares van ratrations.nl

  • Eyevie says:

   Ja natuurlijk mag je de review delen! Ik ben een meer dan tevreden klant, want zelfs een van de ratten die een zeer slechte vacht had heeft een supermooie glanzende vacht gekregen!

 2. Debbie says:

  Dank je wel! Echt super om te horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>